Papání
Vždycky jsem se obhajovala, že prostě nejsem kuchařka.
Neumím nic pořádného, nelistuji v obchodech zasněně kuchařkama a na blozích se kochám jen tím, jak je to hezky barevné na talířích.
Doma mi mamka vždycky říkala, že do kuchyně potřebuju kompas.
A představte si to, i na mě to přišlo.
Zatím tedy nic světoborného, neumím to s masem a nikdy jsem nezkoušela žádnou omáčku.
Ale tak někde se začít musí. (A sbohem první rok na koleji, kdy jsem se živila jenom topinkama se sýrem!)
A kde jsem vzala inspiraci zrovna na tyhle “párky v županu”?
Prodávají je v jedné nonstop pekárně, která je vždy po cestě z jakéhokoliv večírku. A jsou prostě boží 🙂
Ty své jsem ještě potřela česnekem utřeným v olivovém oleji, takže voněly na sto honů…
Na tyhle nádhery jsem narazila na procházce s pejskem a prostě tam nešly nechat.
Na korpus jsem jednoduše napatlala mascarpone s kysanou smetanou a tradá:
A jeden z mých upatlaných salátů. Je v něm tofu, který bylo v normálním stavu tak nepoživatelné chuti, že jsem ho musela osmažit na cibulce a koření 🙂
To by myslím z mého kulinářského koutku stačilo.
Jsem prostě začátečník se vším všudy 🙂
2 komentáře
Anonymní
Tak jsi mě inspirovala na další pochoutku, co udělám na cesty, díky 🙂 Stáňa H.
Lucie Velková
Jé, tak to je supr, to mě těší 🙂 Sama se divim, že mě to nenapadlo zkusit dřív!