Papání
Vždycky jsem se obhajovala, že prostě nejsem kuchařka.
Neumím nic pořádného, nelistuji v obchodech zasněně kuchařkama a na blozích se kochám jen tím, jak je to hezky barevné na talířích.
Doma mi mamka vždycky říkala, že do kuchyně potřebuju kompas.
A představte si to, i na mě to přišlo.
Zatím tedy nic světoborného, neumím to s masem a nikdy jsem nezkoušela žádnou omáčku.
Ale tak někde se začít musí. (A sbohem první rok na koleji, kdy jsem se živila jenom topinkama se sýrem!)
A kde jsem vzala inspiraci zrovna na tyhle “párky v županu”?
Prodávají je v jedné nonstop pekárně, která je vždy po cestě z jakéhokoliv večírku. A jsou prostě boží
Ty své jsem ještě potřela česnekem utřeným v olivovém oleji, takže voněly na sto honů…
Na tyhle nádhery jsem narazila na procházce s pejskem a prostě tam nešly nechat.
Na korpus jsem jednoduše napatlala mascarpone s kysanou smetanou a tradá:
A jeden z mých upatlaných salátů. Je v něm tofu, který bylo v normálním stavu tak nepoživatelné chuti, že jsem ho musela osmažit na cibulce a koření
To by myslím z mého kulinářského koutku stačilo.
Jsem prostě začátečník se vším všudy
2 komentáře
Anonymní
Tak jsi mě inspirovala na další pochoutku, co udělám na cesty, díky
Stáňa H.
Lucie Velková
Jé, tak to je supr, to mě těší
Sama se divim, že mě to nenapadlo zkusit dřív!